Hidratálás kívül-belül: miért fontos?

Ön is megfogadta, hogy több vizet fog inni? Fedezzen fel még néhány hasznos tippet a hidratálásról!

Hidratálás kívül-belül: miért fontos?

Miért olyan fontos a hidratálás a bőr szempontjából?
Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő vízfogyasztás üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de tulajdonképpen miért is? A bőr napi szinten különböző káros hatásoknak van kitéve. Ilyenek például a légszennyezés és az UV-sugárzás: negatívan hatnak a bőrre, károsíthatják a bőrfelszín védő funkcióját. Mindannyian tudjuk, hogy a vízhiány a bőrön fakó megjelenést, szárazságot, akár hámlást is okozhat. Ha a bőr megfelelően hidratált belülről, akkor védőrétege megerősödik, ami segít megelőzni a környezeti hatások által okozott károsodásokat és megakadályozni, hogy egyes baktériumok és allergének bejuthassanak a bőrbe. Mindez mit jelent a gyakorlatban? Nem csupán szebbnek látszó és komfortosabb érzetű, hanem a védőfunkcióját is hatékonyabban ellátó bőrt!

Hogyan hidratáljon: tippek a mindennapokra
Most, hogy szó esett arról, hogy milyen jótékony hatást gyakorol a bőrre a megfelelő hidratálás, ideje megnéznünk, hogyan maximalizálhatja az arcbőrre gyakorolt jótékony hatásokat! A bőr belső és külső hidratálása szorosan összefügg, ezért olyan arcápolókat keressen, amelyek magas vízmegtartó-képességű összetevőket tartalmaznak, mint például a glicerin és a hialuronsav. Ezek akkor is segítenek megtartani a nedvességet, ha különösen hideg vagy meleg a hőmérséklet. 

Fontos, hogy egy szérummal vagy bőrerősítő boosterrel kezdje az arcápolást annak érdekében, hogy a reggeli arcápolási rutinja megfelelő lendületet adjon akár egész napra.  Az ilyen típusú arcápolók finomabb textúrával rendelkeznek, amelyet úgy dolgoztak ki, hogy könnyen elérjék a bőrfelszín rétegeit. A Vichy Minéral 89 hyaluron-booster csupán 11, intenzíven hidratáló összetevőt tartalmaz. A hidratálást fokozó arcápoló nevét a rendkívül magas, 89%-os Vichy Termálvíz koncentrációjáról kapta. Folytassa az ápolást egy gazdagabb textúrájú nappali arckrémmel - mint például az Aqualia Thermal arckrém -, amely segít megőrizni a bőrben az előző lépés jótékony hatásait, miközben egy erős hidratáló- és védőréteget képez.

Végezetül, ne felejtse el a bőrt rendszeresen hidratálni, például edzés után, amikor a bőr nem csupán a hidratáltságából veszít, hanem ásványianyag-tartalmából is. Azokban az időszakokban, amikor a bőr hajlamosabb a kiszáradásra, frissítse fel egy kis Vichy Termálvíz arcpermettel!

Kapcsolódó termékek

VICHY#Minéral 89 Eyes Bőrerősítő szemkörnyékápoló booster 15 ml

VICHY
Minéral 89 Eyes Bőrerősítő szemkörnyékápoló booster 15 ml

Ár: 8.275 Ft

VICHY#Minéral 89 Bőrerősítő és teltséget adó booster 50 ml

VICHY
Minéral 89 Bőrerősítő és teltséget adó booster 50 ml

Ár: 10.193 Ft

VICHY#Minéral 89 Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk 29 g

VICHY
Minéral 89 Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk 29 g

Ár: 2.440 Ft

Kapcsolódó cikkek

Minéral 89 bőrerősítő és teltséget adó booster

Minéral 89 bőrerősítő és teltséget adó booster

A Vichy Termálvíz titkai

A Vichy Termálvíz titkai

Vichy
Bioderma
La Roche-Posay
Eucerin
Uriage
Babé
Cerave
2024 © Ideálisbőr.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
Készítette a: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...